Hallo hier een verslag van ons België-avontuur van afgelopen weekend.
Maar mijn België-avontuur is dus een beetje op een mislukking uitgelopen voor mij, daarintegen heeft Geep een wereldprestatie neergezet:
 
We zijn er dus op vrijdagmiddag naar toe gegaan, lekker lang over gedaan, waren er pas om 4 uur (11 uur vertrokken hoop zooi op de weg enzo). Toen gingen we even lekker inrijden en ik wilde mijzelf testen hoe het met de vorm was, nou die was niet super zoals bij Luik-Bastenaken-Luik, maar Ber in mindere vorm moet toch nog wel hard kunnen rijden.
Er is na de start altijd een helling van 4-5 km met een gemiddelde van 3-4 %, niet zo zwaar dus, dus ik vrijdag testen hoe hard ik daar maximaal omhoog kon rijden om te zien of ik met de kopgroep meekon. Ik reed toen 23-24 km/u met een hartslag van 185 omhoog, maximaal dus.
Nou dat gaf wel enige hoop, maar ik voelde niet de supervorm die ik wel eens kan hebben.
 
De volgende dag bij de start mijn kaartje met nummer, (dat ze weten dat je gestart bent) afgegeven en daarna voor de jumpstart op de stoep voor de kopgroep gaan staan, want ik wilde echt vlammen.
Toen de start, die ging perfect, ik reed als 5-6de de eerste helling op, was goed warm en kon makkelijk mee, nou ja makkelijk, ze reden 26-27 km/u, wel erg hard dacht ik, maar ja ik moet nog warm worden dus dan komt het wel.
Nou dit ging goed tot de 3de helling toen vonden de toppers denk ik dat het tempo ff te laag lag (lees hier met 32 km/u omhoog rijden op een helling van 3 %) dus volgde er de ene na de andere tempoversnelling en maar meegaan, want het ging toen nog wel aardig, achteraf wel ver in het rode toen al, maar ja als ik het moeilijk heb dan zij waarschijnlijk ook.
Tot de Mur de Velomediane (1,8 km gem 10%, max 17%, toen moest ik de kopgroep voor het eerst laten gaan, met uiterste krachtinspanning teruggekomen, en weer meerijden, maar het verschil werd steeds groter, zij gingen moeiteloos omhoog terwijl ik moest harken om bij te blijven.
En op de Col de Haussiere, de zwaarste col van België, moest ik definitief vanaf, ik lag toen 12-13de, Col de Hassiere (drie delen, 1 x 1,2 km à 13/14%, dan 0,8 km a 18%, tot slot 2 km a 11/12%, met tussendoor hele steile kleine afdalingen, dus niet één lange klim, en dan aan het eind van de laatste afdaling de cote de Samrée, 3 km à 4-5%).
Nou toen ging het licht bij ome Ber dus definitief uit, en hoe, ik denk dat ik 80-90 km mee kon komen en die 80-90 km op 110-120% heb gereden, en dat hou je gewoon geen 5:30 vol, dus was het helemaal over met de pret, ik werd voorbijgereden door de een na de ander, en op een gegeven moment, jawel:  TUUT, TUUT, aan de kant hier komen de snelle mannen, MIJN VADER!!
 
Hij reed toen, het was halfweg de koers, al bij de eerste 30, moet je nagaan wat ik heb moeten laten gaan, en was nog erg fit.
Ik ben na 130 km van de 170, uit de koers gestapt en via een een (iets) makkelijkere weg naar La Roche terugegereden, ik kan me niet herinneren wanneer ik zo verschrikkelijk leeg geweest ben, ik had bijna geen kracht meer om op het vlakke te rijden, alleen maar kleine blad.
 
Maar die ouwe he, wat zou hij gaan doen, ik heb hem bij de finish opgewacht, en hij kwam binnen in een tijd van 5:31, op zich niet zo heel snel, maar voor de omstandigheden, zware regenval de eerste twee uur, en slechte wegen, glad, niet de meest ideale.
 
Geep en ik zijn toen, na enige verhalen gaan douchen in de jeugdherberg, en toen we terugkwamen had Arrie, onze sponsor van Bezemer, Geep zijn diploma opgehaald en was helemaal door het dolle, Geep was dus 25ste!!!!!! geworden in de Claude Criquelion!!, op zijn 48ste!!!!, echt een wereldprestatie, hij werd van verschillende kanten bedankt voor zijn inspanningen in de groep, ook van Belgen, en stond wel ff te glunderen. Maar wat was die Arrie trots, en ik uiteraard ook.
 
Maar ik had zelf dus geen goed gevoel over de wedstrijd, wel begrijpelijk, maar ik denk dat ik niet de vorm had die ik een paar weken geleden had in Luik-Bastenaken-Luik, het is jammer, maar volgende keer beter.
 
Zo dit was het verslag van de Claude Criqulion van ons, volgende keer meer...
 
groeten, berry