abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

27 mei 2003 IDEOMA Uren is o.a. uitgebreid met begrotingsposten. Klik hier voor meer informatie.

27 november 2001 De nieuwe versie van IDEOMA Uren is uit. Klik hier.


CADM-nieuws 26 - 9 maart 2001

Snelle en eenvoudige urenregistratie met IDEOMA uren

IDEOMA Uren is een eenvoudige en effici�nte database op basis van Microsoft Access 97 waarmee zowel uren kunnen worden geschreven als wel uren kunnen worden gerapporteerd. Nadat u zich heeft aangemeld met uw initialen verschijnt het hoofdmenu met de kalender op de dag van vandaag. U kunt direct beginnen met het schrijven van uren door op Enter te drukken of op de knop 'Uren schrijven'.

Afbeelding vergroten Afbeelding vergroten Afbeelding vergrotenHet schrijven van uren gebeurt door op Toevoegen te klikken en de urensoort en urencode (projectnummer/ziekte/?/verlof) te kiezen. Hierdoor kan er later in de rapportage per project onderscheid worden gemaakt naar soort uren, bv. uren advies, teken- of veldwerk. Daarna kunt u een vrije opmerking noteren. Als u een bij die urencode eerder gebruikte opmerking wilt herhalen kiest u die eenvoudig uit de lijst. Tenslotte noteert u het aantal uren en herhaalt u dit tot de dag gevuld is. Hierbij is het ook mogelijk om bijvoorbeeld kwart- en/of halve uren in te voeren.

Bent u klaar met invoeren, dan kunt u op 'Dagtotalen bijwerken' klikken, om de totalen per dag te zien. De kleur geeft aan of u te veel of te weinig uren hebt geschreven of precies 8. Druk op 'Legenda' en u krijgt de betekenis van de kleuren.

Op elk moment kunt u op 'Weekstaat' klikken om uw weekstaat te zien of af te drukken. U kunt ook op elk moment op de kalender klikken, hetgeen zowel de invullijst ververst als de actieve datum, als ook het weekoverzicht als u die geopend hebt. Ook kunt u in het hoofdmenu een weeknummer ingeven.


Afbeelding vergroten Rapporteren en beheren
Als u rapportagerechten hebt (de databasebeheerder kan u deze rechten geven), dan kunt u allerlei rapportages doen.
- weekoverzichten per persoon, naar keuze van ��n persoon, van alle personen van de afdeling of van iedereen.
- maand- of jaaroverzichten per persoon, naar keuze van ��n persoon, van alle personen van de afdeling of van iedereen, eventueel gecombineerd met de keuze van ��n urencode, bv. een bepaald projectnummer of de urencode voor verlof.
- maand-, jaar- of kwartaaloverzichten per afdeling, naar keuze van ��n afdeling of van alle afdelingen, eventueel weer gecombineerd met de keuze van ��n urencode.

Hieronder de persoonlijke maandrapportage van 2001 van medewerker Norbert Schmidt van de afdeling IT.
Extra mogelijkheden
De gegevensbron kan gemakkelijk worden aangepast door de applicatiebeheerder en er kan een alternatieve database worden ingesteld. Dit laatste is vooral handig bij het gebruik van laptops. Als u de laatste versie van de centrale urendatabase hebt gekopieerd naar uw laptop, schakelt IDEOMA Uren bij het opstarten automatisch over op de lokale database als de netwerkverbinding niet meer wordt gevonden. Is ook de lokale database niet aanwezig, dan vraagt het systeem om de paden en de bestandsnamen van de centrale en de lokale database opnieuw aan te geven. Dit mechanisme kan ook worden gebruikt om de urenrapportage te doen van meerdere gescheiden organisaties die hun urendatabase naar een centraal punt sturen om verder verwerkt te worden.

Kosten en voorwaarden
De netwerklicentie (tot 10 gebruikers) van IDEOMA Uren kost Hfl 4.950,-- excl. BTW en is uitsluitend leverbaar in combinatie met ��n installatie- en ��n instructiedag. Tijdens deze dagen wordt ondermeer aandacht besteed aan conversie van bestaande gegevens en het inrichten van het systeem met gebruikers, rechten, urencodes en urensoorten, zodat de rapportages de optimale managementinformatie verschaffen. Ook kunnen tijdens deze begeleiding eventuele koppelingen met andere systemen, bv. projectenbeheer of facturering, worden besproken.
In deze kolom vindt u voortaan aanvullende opmerkingen rond dit onderwerp.
De tekst links hiernaast kan verouderd zijn.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu

Diverse hard- en softwareOpen uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!

IDEOMA supertool
Hoeveelheden bepalen
HoeveelIDEOMA database-producten

IDEOMA Relatie
Relatie


IDEOMA Document
Document


IDEOMA Uren
Uren


IDEOMA Kadastraal
Kadastraal


IDEOMA Grondwater
Grondwater


IDEOMA Riool
Riool


IDEOMA Klacht
Klacht


IDEOMA Toolbox
ToolboxEr zijn meer database-producten dan hier weergegeven.Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Klik dan op "Meer info" hieronder.Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina's bekeken. Bekijk hier de statistieken
Wat vindt u van deze pagina?
zeer goed goed matig slecht, omdat:
Bij matig of slecht graag uw emailadres:


© Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv