abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

CADM-nieuwsoverzicht CAD-nieuws 18 - 26 februari 1999

AutoCAD 2000

Was u van plan om AutoCAD 15 over te slaan? Dat komt dan goed uit... De opvolger van AutoCAD 14 heet AutoCAD 2000 en ziet er weer perfect uit! Er is het afgelopen jaar hard gewerkt aan AutoCAD 2000 en hieronder vindt u onze eerste reactie:

 • Pak met de Windows Verkenner vier DWG-bestanden op en laat ze vallen op AutoCAD: de vier tekeningen worden geopend in vier vensters binnen AutoCAD.
 • Kopieer tussen twee vensters, door objecten heen en weer te slepen. Ook functies als Match Properties werken over de tekeningen heen, bv. om de arcering in de ene tekening gelijk te maken aan die in de andere.
 • Elk venster heeft z'n eigen Undo en Redo alsof er 4x AutoCAD draait.
 • Druk tijdens het tekenen van een polylijn op de rechtermuisknop en een klein menu verschijnt met alle opties die men kent van de opdrachtregel.
 • Selecteer een aantal objecten en via het rechtermuisknopmenu kunt u de gemeenschappelijke eigenschappen oproepen en wijzigen. Wilt u alleen iets wijzigen van alle bogen binnen de selectie dan kan dat ook.
 • Het maatvoeringsmenu geeft een visueel overzicht met de maatvoeringsinstellingen.
 • Eindelijk, na ruim 10 jaar AutoCAD (enig schaamrood is hier op z'n plaats, met dank aan Bentley), kunnen we nu de eigenschap "lijndikte" gewoon instellen in plaats van het eindeloze geknutsel met kleuren en pennummers.
 • Eveneens met dank aan de makers van Microstation, kunnen nu ook AutoCAD-tekenaars genieten van de parallelle snapfunctie. En er is meer verbeterd op dit gebied.
 • Bestanden kunnen gedeeltelijk geopend worden (zoals bekend van AutoCAD Map), bv. alleen enkele lagen binnen een bepaald gebied.
 • Zonder een bestand te openen kunt u al zien welke lagen, blokken en stijlen het bevat. Zelfs de Verkenner kan u meer informatie tonen, zoals titel, onderwerp en trefwoorden.
 • Xref's kunnen nu ook bewerkt worden. Dit kan overigens ook geblokkeerd worden. Ook blokken kunnen op deze manier gewijzigd worden.
 • Van een viewport kan via de rechtermuisknop de schaal netjes ingesteld worden en het viewport onthoudt eventueel het bijbehorende UCS. Ook behoeft het viewport niet langer alleen rechthoekig te zijn.
 • Lagen kunnen op "niet plotten" gezet worden en er kunnen layouts gedefinieerd worden die alle plotinstellingen bevatten.
 • Er kunnen actieve verwijzingen (hyperlinks) in de tekeningen aangebracht worden naar andere tekeningen of bestanden, bv. een spreadsheet met een bijbehorende berekening.
 • Verder is Visual LISP in AutoCAD 2000 geintegreerd en zijn de ActiveX-mogelijkheden uitgebreid.Kortom, AutoCAD 2000 heeft alles in huis voor een snelle update.

AutoCAD 2000 is niet de nieuwste versie. Klik hier voor AutoCAD 2000i.

Klik hier voor informatie over eerdere versies van AutoCADProperties

Design Center
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv