abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over Bluebeam, Bentley Navigator en Autodesk Navisworks

Bluebeam, Bentley Navigator of Autodesk Navisworks?

20/6/13 Als het gaat om het digitaal toetsen van werk van derden in CAD-formaat, dan is het zeer onwenselijk om dat met 3D CAD bestanden te doen, omdat de kans op misinterpretatie te groot is. Dat kan alleen bij heel goed georganiseerde projecten met een BIM-manager. Vraag maar eens na aan CAD-gebruikers of ze hun bestanden probleemloos kunnen uitwisselen. Als mensen CAD-bestanden uitwisselen sturen ze vaak een PDF mee om er zeker van te zijn dat de ontvanger in het CAD-programma te zien krijgt wat de bedoeling is.

Hoe dan wel?

Zorg dat het te beoordelen plan door de indiener in PDF wordt gezet. Accepteerde u vroeger alleen papier, nu alleen nog PDF. Waarom toch niet zelf even snel een PDF-je maken van een CAD-bestand? Omdat u de indiener het best verantwoordelijk kunt maken voor de PDF. Hij of zij bekijkt de PDF voordat hij die verstuurt en de garantie dat de PDF er bij u als ontvanger hetzelfde uitziet is het grootst van alle digitale formaten. Daarnaast is PDF een ISO-standaard, met inbegrip van de eventuele aantekeningen die u er met Bluebeam, Adobe, e.d. op kan maken.

Bij het beoordelen van plannen binnen uw eigen organisatie speelt het verantwoordingsverhaal minder sterk en kunt u daar mogelijk Bentley Navigator voor inzetten. Bekijk hiervoor de playlist op Youtube en informeer natuurlijk naar de kosten.

Bentley Navigator is, net als Autodesk Navisworks, een handige tool om veel losse bestanden te organiseren tot een alomvattend BIM, een Building Information Model. Commentaar op modelniveau kunt u daar ook in kwijt en in het eindplaatje kunt u PDF-documenten genereren van het ontwerp en de gemaakte afspraken.

Bluebeam kan daarin aanvullend zijn als het gaat om het vastleggen van commentaar op documentniveau. Op basis van PDF-documenten kunnen afspraken worden gemaakt en kan een plat en eenvoudig, juridisch houdbaar en archiveerbaar dossier worden gebouwd.

Bluebeam kent ook een vergaande integratie met Autodesk Navisworks, dus wellicht is Navisworks te prefereren boven Bentley Navigator.

Bluebeam Revu v11 bevat veel verbeteringen op BIM-gebied: u kunt nu bij de intelligentie van een 3D PDF komen en bijv. vanuit een 3D PDF door de structuur van het BIM heen wandelen. IFC-bestanden, de universele BIM-uitwisselstandaard, kunt u zo inlezen in Bluebeam.

Over Navisworks vindt u veel leerzame informatie in de Autodesk Navisworks playlist op Youtube
Nieuws rond Bluebeam, Bentley Navigator en Autodesk Navisworks

De tekst links hiernaast kan verouderd zijn.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv