abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Nieuws van 2007 over CAD-toepassingen

Ondersteun de ODA, de bewakers van uw DWG-bestanden!

14/12/07 Er lopen diverse rechtzaken over wie nu eigenlijk de baas is over uw DWG-bestanden. Als u het belangrijk vindt dat niet alleen Autodesk beslist over uw DWG-bestanden, word dan nu lid van de Open Design Alliance (ODA). Zij proberen namens alle DWG-gebruikers, zowel de ontwikkelaars, als de tekenaars, technici en ontwerpers, het DWG-formaat te bewaken en zijn daarin tot nu toe zeer succesvol met het OpenDWG trademark. Autodesk ageert hier echter tegen met dure rechtzaken, dus uw steun is van groot belang. Meld u vandaag nog aan bij de ODA. Het associate-lidmaatschap kost niets, maar een betaald lidmaatschap wordt natuurlijk zeer op prijs gesteld.
Lees ook ons verhaal over TrustedDWG.

TrustedDWG of Tekenaartje pesten?

6/11/07 Het is zeer bedenklijk om te zien hoe Autodesk omgaat met uw DWG-bestanden, zodra die niet door de software van Autodesk zelf zijn gemaakt. Lees hier verder ... Ons advies luidt: als AutoCAD niet goed met uw DWG-bestand kan omgaan, probeer dan GstarCAD eens!

IDEOMA tekenservice

5/11/07 Heeft u ergens veel van en wilt u dat uitgetekend hebben? IDEOMA kan dat voor u doen. We hebben geen tekenaars in dienst, maar doen dat uitsluitend in geautomatiseerde processen. We leveren evenmin papierwerk. Wel evt. pdf- of dwf-bestanden. Het is al geruime tijd een bestaande service, maar deze was maar bij enkele van onze klanten bekend. Onze oproep is dus:

Repeterend tekenwerk? Laat IDEOMA dat voor u doen!

We beschikken ondermeer over een licentie van AutoCAD Civil 3D (en dus AutoCAD Map 3D), waarmee we bijv. een digitaal terreinmodel van uw gegevens kunnen maken met doorsneden, profielen en hoogtelijnen.

Grondboringen tekenen

5/11/07 Heeft u grondonderzoek gedaan door boringen? Dan zijn we u graag van dienst met het uittekenen daarvan. Het programma Borelog tekent volautomatisch boorprofielen uit een invoerbestand dat kan zijn gemaakt m.b.v. Excel, Access of een andere database. Borelog werkt zowel in AutoCAD (dus ook in AutoCAD Map, AutoCAD Civil 3D en AutoCAD Architecture), als in BricsCAD.

Praten over GstarCAD werkt

26/9/07 Onze campagne om standaard AutoCAD goedkoper te krijgen lijkt te werken. Steeds meer bedrijven verlengen het onderhoud niet (zeker niet met drie jaar, zoals de AutoCAD-dealers graag willen) en blijven op AutoCAD 2005, 2006 of 2007, zolang ��n jaar AutoCAD Subscription net zo duur is als een volledig nieuwe licentie van het vergelijkbare GstarCAD Professional. GstarCAD is ruimschoots goed genoeg voor het gewone CAD-werk, dus waarom zou u zoveel geld betalen voor uw tekenpakket? IDEOMA steekt zijn nek voor u uit. Steun ons in uw eigen belang, download GstarCAD vandaag nog en ... zegt het voort!

Uw angst levert Autodesk veel geld op

13/9/07 De dollar heeft nog nooit zo laag gestaan en u hebt nog nooit zoveel betaald voor een AutoCAD-licentie. Dat is waar IDEOMA tegen ten strijde is getrokken en we worden daarbij geholpen door de chinezen. Onze grootste tegenstander is daarbij uw angst voor het onbekende. Bij gebrek aan inhoudelijk beoordelingsvermogen betaalt u liever 10x (tien keer!) zoveel, dan dat u het risico loopt dat het fout gaat. Handenwrijvend stimuleert Autodesk dit gevoel met termen als "True DWG". Wij van IDEOMA zijn niet zo bang aangelegd, omdat we weten dat GstarCAD goed is. Dat zeggen we op basis van ruim 20 jaar professionele AutoCAD-ervaring. Waag het eens om met ons mee te doen en koop een licentie GstarCAD Professional 2007 voor € 650,--, incl. een jaar websupport. Alvast bedankt voor uw bestelling!

Tip: GstarCAD toleranter dan AutoCAD

5/9/07 Bij onze helpdesk kwam vandaag een tekening binnen waarvan bepaalde blokken bij het plotten wegvielen in AutoCAD 2007. De tekening bevatte wat vervuiling en een zgn. orphaned xref, dus purge, detach en audit was het devies, waarmee het probleem was opgelost. Leuk detail was echter dat in GstarCAD de vervuilde tekening wel goed werd afgedrukt! GstarCAD is dus toleranter in de omgang met dwg-bestanden dan AutoCAD zelf. Kunt u een AutoCAD-tekening niet openen? Probeer het dan even met GstarCAD!

Meer dan 10.000 pagina's bekeken!

27/8/07 Vandaag zijn sinds de installatie van onze nieuwe teller op 2 juli j.l. meer dan 10.000 pagina's bekeken op ideoma.nl. Dus binnen twee maanden en nog wel in de vakantietijd. We willen u daarom langs deze weg hartelijk danken voor uw bezoek aan onze site. We proberen op deze pagina informatief nieuws te plaatsen m.b.t. ons werk. We hebben echter meer te vertellen dan we hier in het openbaar doen, dus neemt u gerust contact op om uw wensen te bespreken.

Made in China - GstarCAD wordt steeds beter

27/8/07 OK, nog niet zo goed als AutoCAD, maar wel een heel bruikbaar en goedkoop alternatief met het label made in China. Steeds meer nederlanders ontdekken het en schaffen GstarCAD aan naast AutoCAD of ter vervanging. En terwijl wij op vakantie waren is er hard doorgewerkt in China. Heeft u GstarCAD eerder getest maar niet goed genoeg bevonden, download dan hier de versie van 8 augustus 2007. Enne ... er zit geen giftige verf op hoor!

Gratis summerschool CAD op ideoma.nl!

26/7/07 Wij doen ook gewoon mee met de nieuwe trend: summerschool AutoCAD en GstarCAD. Maar dan wel lekker vanuit uw eigen huis, tuin, hangmat of waar u wilt. Onze CAD-basiscursus staat nl. gewoon online!

De fotomodellen van SketchUp al gezien?

19/7/07 We zijn volop bezig met de mooiste fotomodellen in het nieuwe SketchUp Pro. Je weet niet wat je ziet. Bekijk snel het fotomodel en ga er zelf eens mee aan de slag.

Arceer nu ook voor AutoCAD 2008 en GstarCAD

2/7/07 Het woord "handig" komt wel erg vaak voor op deze website, maar ook op de tool Arceer is die term weer ruimschoots van toepassing. Velen voor u hebben al afscheid genomen van het veel te uitgebreide arceermenu van AutoCAD en arceren volgens vastgelegde stijlen m.b.v. het eenvoudige lijstje van Arceer. Dit lijstje bepaalt u zelf en daarna kan de tekenaar losse lijnen en bogen arceren, polylijnen met grote openingen en arceringen gecombineerd met vlakvullingen in ��n handeling op verschillende lagen, rekening houdend met teksten, waar de lijnenarcering wel en de solid fill niet omheen moet lopen. Dat is nu wat we bedoelen met "handig"!
Handig arceren!

Deze veelgevraagde tool werkt nu ook voor GstarCAD en luistert naar de nieuwe annotatieschalen van AutoCAD 2008.

Taludarceringen en XYZ-coordinaten

21/6/07 Er zijn weer twee handige tools getest voor AutoCAD 2008 en GstarCAD 2007, t.w. TaludArc voor het genereren van taludstreepjes en InputDat voor het uittekenen van tekstbestanden met coordinaten.

Taludarceringen tekenen met een paar kliks

TaludArc genereert taludstreepjes tussen twee of meer lijnen.

Coordinaten tekenen met een paar kliks
Inputdat leest allerlei soorten tekstbestanden met X-, Y- en Z-co�rdinaten en tekent die uit volgens verschillende instellingen.

Workshop en presentaties AutoCAD 2008

Op woensdagochtend 12 september a.s. bent u van harte welkom om voor slechts € 75,-- p.p. de nieuwe functies van AutoCAD 2008 en AutoCAD LT 2008 in detail door te nemen. 's Middags vinden er presentaties plaats van de aanvullende 3D toepassingen voor de architectuur en de civiele techniek, verzorgd door onze nieuwe AutoCAD-partner Itannex. Als uw onafhankelijke CADM-consultants kunnen we u deze presentaties van harte aanbevelen. Klik hier om u aan te melden en laat ons vooral uw specifieke vragen weten, zodat we alles bij ons hebben die dag.

Snel plafonds tekenen nu ook in GstarCAD

Plafonds tekenen met een paar kliks
30/5/07 De handige tool voor het genereren van plafondindelingen is nu ook beschikbaar voor GstarCAD. Klik hier voor de brochure.

AutoCAD LT 2008 is er!

23/3/07 Vanaf vandaag kan AutoCAD LT 2008 worden besteld. Updates kosten € 475,-- en een nieuwe licentie € 1.275,--, inclusief een jaar lang helpdesk-ondersteuning van IDEOMA. Bij aanschaf van een volledige versie en voor onze trouwe klanten maken we ook nog enkele dynamische blokken op maat volgens uw specificaties. Dat is nou precies weer dat stukje meerwaarde van het zaken doen met IDEOMA!

Boorstaten in Bricscad!

Klik voor de schermafdruk in Bricscad
9/3/07 We hebben op verzoek van een enthousiaste Bricscad-gebruiker ons programma Borelog getest in Bricscad 7 en ... een kleine aanpassing was nodig, maar vanaf vandaag werkt het! Bricscad is, net als het chinese GstarCAD, een AutoCAD-kloon op basis van het Open Source IntelliCAD. Borelog is een AutoLISP-programma, dat een leesbaar tekstbestand met gegevens over grondlagen omtovert in mooie boorstaten. Vroeger was hiervoor altijd AutoCAD nodig (ca. € 5.000,--), maar het kan nu dus ook in Bricscad, dat maar liefst 10x zo goedkoop is! Klik op het plaatje voor het resultaat.

AutoCAD 2008

13/2/07 Er druppelt nieuws binnen over AutoCAD 2008:
 • Laageigenschappen per viewport instellen!
 • Lagen voor alle viewports bevriezen of ontdooien.
 • Kolommen uitschakelen of verplaatsen in de Layer Manager.
 • Lageninstellingen (Layer States) rechtstreeks uit een andere DWG importeren.
Vooral de bovenste is een zeer waardevolle functie en hij staat niet eens in de onderstaande Top 10 van de AUGI wish list.

9/2/07 Bent u ook zo benieuwd wat er in de nieuwe versie van AutoCAD gaat komen? Op de Microsoft-site is bij Windows Vista Business Partners te lezen dat AutoCAD 2008 helemaal is herschreven voor Windows Vista en gebruik gaat maken van de nieuwe D3D-standaard. We wachten af. IDEOMA heeft voor u op de Autodesk User Group International (www.augi.com) gekeken naar de top 10 van de wensenlijst. Autodesk heeft wel eens gezegd er naar te streven om steeds de bovenste 10 wensen in de nieuwe versie te stoppen. Hier komt-ie:

Top 10 van de AUGI wish list
 1. De mogelijkheid om arceringen aan te passen via grips (stretch en scale).
 2. Afbeelding invoegen in een tekening (nu is het altijd een koppeling of een OLE-object).
 3. Dubbelklikken op maatvoering om deze te wijzigen, zoals bij tekst en attributen.
 4. PDF-bestanden maken met meerdere pagina's, zoals bij DWF-bestanden.
 5. Tekst, lijnstijlen en -diktes verschalen met de viewportschaal.
 6. Kunnen instellen dat maten altijd op een bepaalde laag komen.
 7. Kunnen afbreken van langdurige functies.
 8. Importeren en bewerken van PDF-bestanden.
 9. Macro recorder, zoals in Microsoft Excel, Word en GstarCAD.
 10. Bij een ongeldige arceerbegrenzing melden waar het probleem precies zit.
We zijn benieuwd .... Wilt u zelf invloed uitoefenen op de nieuwe AutoCAD? Word dan lid van de AUGI. U kunt daar uw wensen inbrengen en op door anderen ingediende wensen stemmen. Zo is de volgorde in de bovenstaande lijst ontstaan.

Design Review gratis!

5/2/07 Voor het bekijken en afdrukken van DWF- en DWG-bestanden waren er al twee gratis Autodesk-programma's. Tot eind januari kostte het programma Design Review, voor het maken van aantekeningen op DWF-bestanden, nog € 225,--. Vanaf nu is het echter gratis! Klik hier voor de systeemeisen, hier om het te downloaden en na installatie hier om het service pack er overheen te zetten.

Gratis onderhoud bij AutoCAD LT

5/2/07 Er is nog meer gratis bij Autodesk: indien besteld voor 30 maart 2007, het eerste jaar onderhoud gratis bij aanschaf van een volledige versie van AutoCAD LT 2007. Dit heeft te maken met de op handen zijnde introductie van AutoCAD LT 2008, welke in maart van dit jaar wordt verwacht. U krijgt de update dus gratis en verplicht zich verder tot niets.


Naar het laatste nieuws

Naar het nieuwsarchief

Nieuws van 2007 over Management-toepassingen

Foto's van Yann Arthus-Bertrand op Google Earth

18/12/07 Google heeft een speciale laag gemaakt met daarop de adembenemende luchtfoto's van Yann Arthus-Bertrand. Het is een selectie van ca. 460 foto's verdeeld over de gehele wereld. Zeer de moeite waard om te bekijken met of zonder Google Earth.

Uw vermelding op bouwnetwerk.com als voorbeeld!

19/11/07 Om bedrijven te stimuleren tot het insturen van referentieprojecten hebben we het volgende beloningsmechanisme bedacht. De eerst ingestuurde referentieprojecten fungeren als voorbeeld voor de bedrijven die hun projecten nog niet hebben ingestuurd. De allereerste komt daarmee als voorbeeld onder alle andere bedrijfspresentaties. Dit betekent dat er op de ruim 1.500 pagina's van bouwnetwerk.com als voorbeeld een link komt naar uw bedrijfspresentatie met uw projecten. Steeds als er een nieuwe inzending met referentieprojecten bijkomt, worden de voorbeeldlinks per vakgebied opnieuw verdeeld. Zolang u de enige bent in uw vakgebied, blijft uw pagina voorbeeld voor alle andere. Steeds als er een inzending in uw vakgebied bijkomt, deelt het aantal beschikbare plaatsen zich door het aantal inzendingen. Snel insturen geeft dus extra PR!

Controleer nu uw vermelding op bouwnetwerk.com!

12/11/07 Controleer nu uw vermelding op bouwnetwerk.com. Misschien staat u er wel niet eens op! Dat zou zonde zijn. Een gemiste PR-kans, want uw vermelding op Bouwnetwerk.com staat garant voor goed en netjes gevonden worden, zonder ruis, met inbegrip van de koppeling naar Google Earth. En dat alles doen we nu al ruim vier jaar gratis en dat blijft voorlopig zo! O ja, en als u dan toch uw bedrijfsgegevens doorgeeft, stuur ons dan meteen uw lijst met referentieprojecten. Die actie loopt tot 31 december 2008.

Koppelen is dom, locatiebewust is slim!

17/9/07 Een beetje recht voor z'n raap, maar we moeten af en toe prikkelen om gelezen te worden. Waar we op doelen is de misvatting dat je er op vooruit gaat als je de gegevens in een database koppelt aan een kaart. Leveranciers van grafische pakketten, vooral Autodesk en Bentley, maar ook de GIS-leverancier ESRI, willen vooral dat u alles regelt via hun grafische omgeving. De koppelingen die ze daarbij voorstellen bestaan eruit dat de standaarddatabase locatie-onbewust wordt gehouden, een domme database dus, zodat, om te weten waar het object zich bevindt, de grafische omgeving (AutoCAD, Microstation of ArcGIS) nodig is. Wat wij doen bij IDEOMA is onze databases locatiebewust maken, zoals digitale foto's dat tegenwoordig al van zichzelf kunnen zijn (GPS-co�rdinaten in de JPG-header). Het merk database doet er niet toe. Als je de database locatiebewust maakt, kun je snel zeggen dat een rioolput in de buurt van een monumentale boom staat of andersom. Daar is geen moeilijke grafische query of Oracle Spacial voor nodig. Daarnaast is het niet onbelangrijk dat je de database onafhankelijk houdt van de koppeling met ��n specifiek grafisch beheersbestand, uitsluitend benaderbaar via ��n bepaald (meestal duur) grafisch pakket. Als die koppeling ontregeld raakt (en dat kan, dus gebeurt het een keer) heb je nl. een groot probleem. Kortom, laat IDEOMA u adviseren hoe uw databases locatiebewust te maken.

Winkels, restaurants en buslijnen in Google Earth

3/8/07 Eindelijk is het zover! Vanaf deze week is ook Nederland toegevoegd aan het rijtje landen waarvan de hotels, restaurants, café's, winkels, banken en bus- en tramhaltes, in Google Earth kunnen worden weergegeven. Wat doet u met Google Earth? Alleen uw vakantie bekijken? Lees dit document voor zakelijke ideeën en meld u aan voor een workshop.

hotels, restaurants, café's, winkels, banken en bus- en tramhaltes

Professionaliseer uw Access-toepassingen

27/6/07 De kans is groot dat er in uw organisaties gebruik wordt gemaakt van Microsoft Access. Het opzetten van een database is zo gemakkelijk en heeft zoveel voordelen t.o.v. Excel, dat Access-toepassingen bijna vanzelf lijken te ontstaan. Ookal zijn het niet altijd de meest professionele stukken software, ze doen wat ze moeten doen. IDEOMA biedt u aan om deze toepassingen voor u te professionaliseren. Zoals u op deze site kunt lezen, beschikken wij over een jarenlange ervaring met Access-toepassingen. We weten precies wat gemakkelijk kan (de inkoppers), waardoor problemen ontstaan (de valkuilen) en hebben een enorme bibliotheek met Visual Basic routines, ondermeer voor de aansturing van AutoCAD, GstarCAD, Microstation, Google Earth en Microsoft Office.

Google Earth 4.1 - heel Amsterdam in 3D!

1/6/07 Wat moeten we hier nog over zeggen? Download de nieuwe Google Earth en kijkt u zelf maar...

Paleis op de dam

IDEOMA Project - uw projecten perfect op orde!

31/5/07 De vernieuwde brochure van IDEOMA Project is beschikbaar. Klik hier om te lezen hoe wij denken over projectenbeheer (ERP), documentenbeheer (PDM/EDM), actiebewaking, urenregistratie en relatiebeheer (CRM). Nieuw is dat u IDEOMA Project nu ook kunt aanschaffen als netwerklicentie voor maximaal drie gebruikers (dit was alleen 10 of meer). Door deze lagere instapdrempel is het nog makkelijker om met IDEOMA Project te beginnen. Vraag even offerte aan. De prijs zal u beslist meevallen!

Zet uw relaties ook op Google Earth

23/1/07 IDEOMA heeft voor Ahoy de 420 exposanten van de Infratech-beurs op Google Earth gezet. Vanuit een spreadsheet met adressen hebben we mooie infolabels gegenereerd met links naar de bedrijfspresentatie van elke exposant op www.infratechahoy.nl. Zo heeft de organisatie een mooi beeld van de verdeling van de exposanten over Nederland en daarbuiten. Klik hier voor meer informatie of hier om het resultaat direct te bekijken (Google Earth nodig).

Naar het laatste nieuws

Naar het nieuwsarchief


Diverse hard- en softwareOpen uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!

IDEOMA supertool
Hoeveelheden bepalen
HoeveelIDEOMA database-producten

IDEOMA Relatie
Relatie


IDEOMA Document
Document


IDEOMA Uren
Uren


IDEOMA Kadastraal
Kadastraal


IDEOMA Grondwater
Grondwater


IDEOMA Riool
Riool


IDEOMA Klacht
Klacht


IDEOMA Toolbox
ToolboxEr zijn meer database-producten dan hier weergegeven.Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Klik dan op "Meer info" hieronder.Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina's bekeken. Bekijk hier de statistieken
Wat vindt u van deze pagina?
zeer goed goed matig slecht, omdat:
Bij matig of slecht graag uw emailadres:


Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv