abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

CADM-nieuwsoverzicht CADM-nieuws 24 - 14 juni 2000

AutoCAD en Microsoft Access bij de Gemeente Amsterdam

Afbeelding vergroten De Stadhuisdienst van de Gemeente Amsterdam beheert onder meer het stadhuis en het theatergebouw, de Stopera. Van de gebouwen zijn ca. 1000 tekeningen in digitale vorm beschikbaar. Naar aanleiding van een workshop bij IDEOMA en aansluitend een implementatieadvies is besloten om over te stappen van IsiCAD op AutoCAD 14 en voor het tekeningenbeheer op MS Access 97. De oude tekeningen zijn via DXF omgezet naar AutoCAD, waarbij IDEOMA de nodige tools heeft ingezet. Oude databases en spreadsheets met tekening-, ruimte-, sleutel- en brandmeldergegevens zijn overgebracht naar MS Access, waarna IDEOMA het geheel via overzichtelijke schermen met elkaar in verband heeft gebracht. Via dit nieuwe gebouwinformatiesysteem, kortweg GebIS, kan men nu bv. snel tekeningen opzoeken m.b.v. de standaardzoek-, sorteer- en filtermogelijkheden van Access. Daarna kunnen allerlei tekeningdetails worden bekeken, inclusief de preview, en kan de tekening direct worden geopend als men over AutoCAD beschikt. GebIS bevat een vaste structuur met gebouwen, verdiepingen per gebouw en ruimten per verdieping. Alle ruimtes in AutoCAD zijn gekoppeld aan de database, waardoor GebIS altijd beschikt over de actuele oppervlakte en de ruimte kan opzoeken in de tekening zodra de knop 'Tonen AutoCAD' wordt ingedrukt. Omdat ook van alle brandmelders de X- en Y-co�rdinaten bekend zijn, kan niet alleen vanuit de database op de brandmelder worden ingezoomd, maar kan de brandmeldertekening volledig automatisch worden gegenereerd. Een mooi voorbeeld van database-gestuurd tekenen! Wilt u meer weten kijk dan hier of bel IDEOMA voor de uitgebreide beschrijving.
In deze kolom vindt u voortaan aanvullende opmerkingen rond dit onderwerp.
De tekst links hiernaast kan verouderd zijn.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv