abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

12 maart 2004

Bouwkundig tekenen met DeltaPi, meer dan een opvolger voor GBa

Sommige klanten zijn ons al voor gegaan en hebben de ontwikkelingen rond GB en Point niet afgewacht. Ook IDEOMA heeft inmiddels de knoop doorgehakt en richt zich voortaan volledig op DeltaPi als het gaat om 2D bouwkundig productietekenwerk. De ontwikkelingen rond Architectural Desktop voor 3D modelleren zien we daarbij niet over het hoofd.
Bouwkundige tekensoftware maken is altijd een vak apart geweest. Computers en bouwkunde zijn nu eenmaal niet de gemakkelijkst te combineren gebieden. Er is natuurlijk diepgaande kennis nodig van zowel de bouwkunde als AutoCAD en programmeertalen om software te schrijven, die voldoet aan de wensen van de veeleisende tekenaars. In Nederland kenmerkte de markt voor bouwkundige tekensoftware zich door een grote mate van versnippering en daardoor software van een zeer matige kwaliteit. Bouwkundigen in opperste verwarring: moeten we Arkey, Allplan, Speedikon, AutoCAD of Microstation kopen? OK, AutoCAD. Maar wat dan? Wat LISP-routines van IDEOMA of volledige pakketten zoals GBa, Alfa of DeltaPi? Is AutoCAD eigenlijk wel geschikt voor bouwkundig tekenwerk? Nee, dan moet je Architectural Desktop hebben. Heel onhandig voegde Autodesk nog eens doodleuk Revit aan deze discussie toe. Uit pure wanhoop hebben veel bouwkundige bureaus zich afgekeerd van alles wat in ��n keer spouwmuren voor ze tekent en zijn ze zelf tools en standaardsymbolen en -details gaan verzamelen en ontwikkelen � la GBa.
Nu ook Point Benelux definitief ter ziele is, komt er een einde aan het GBa-tijdperk. Een bedrijf dat al die tijd vrij onopvallend is doorgegaan is DeltaPi Systems. Zij hebben met hun DeltaPi een oerdegelijk stuk software neergezet. Deze no-nonsense-mensen, die zelf ruime ervaring hebben met bouwkundig tekenwerk in Nederland, weten precies wat de gemiddelde tekenaar/ontwerper zoekt (of juist niet zoekt) in een bouwkundige tekenapplicatie.
DeltaPi bundelt de kracht van AutoCAD met vakgerichte Nederlandstalige functionaliteit. DWG-bestanden gemaakt met DeltaPi kunnen gewoon worden uitgewisseld met andere AutoCAD-gebruikers, ook als deze niet over DeltaPi beschikken. De bouwdeelroutines van DeltaPi werken perfect samen met de bibliotheek- en lagenstructuur van AutoCAD. Dit zorgt voor een zeer snel en flexibel gebruik. De mogelijkheden voor bijvoorbeeld muren of kozijntypes zijn onbeperkt. Bij het plaatsen van een kozijn in een muur, bepaalt de tekenaar hoe dat gebeurt en niet de computer, zoals bij veel andere applicaties.
Omdat DeltaPi door nogal veel verschillende soorten gebruikers wordt toegepast, is er een groot aantal opties die voor niet alle gebruikers even interessant zijn. Daarom hebben de makers van DeltaPi de mogelijkheden voor het configureren en beheren van de software zeer serieus genomen. Systeem- en tekeningeigenschappen zijn voorzien van een uitgebreide sortering aan instellingsmogelijkheden, deze kunnen ook als eigen tekenstandaard dienen.
Ook de vrijheid die de tekenaar heeft binnen DeltaPi is de moeite waard om even te noemen. Met deze software kunt u gewoon tekenen op de manier die u wilt. U bent dus niet gebonden aan een vaste methode. Of het nou gaat om even snel een schetsmatig opzetje te maken en later de details in te vullen of ieder deel van de tekening direct tot in het kleinste detail te perfectioneren, het maakt niet uit, het kan met DeltaPi.


DeltaPi werkt conform versie 2 van het CAD-afsprakenstelsel van de stichting Ge�ntegreerd Bouwen. Versie 3 is echter al jaren uit, maar de noodzaak daarvan is nooit onderschreven door de no-nonsense-mensen van DeltaPi Systems. Werkt u wel volgens versie 3 van GB, bijv. als gevolg van het werken met de recentere GBa-versies, dan levert IDEOMA u graag enkele bouwkundige tools voor lagen, teksten en arceringen volgens GB3. Deze tools zijn sowieso niet onhandig, voor het geval u tekeningen onder handen krijgt die zo zijn opgebouwd.
In deze kolom vindt u voortaan aanvullende opmerkingen rond dit onderwerp.
De tekst links hiernaast kan verouderd zijn.

Het laatste nieuws vindt u via het hoofdmenu
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv