abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over GeOpus


Dit product wordt niet meer door ons geadviseerd. Lees daarom ook onze pagina over Landmeten.


Volautomatisch landmeetkundige tekeningen door slim te meten
GeOpus is in de eerste plaats gemaakt voor het verwerken van landmeetkundige gegevens tot een kant-en-klare AutoCAD-tekening. Door bij het meten de juiste codes op te geven komen de lijnen in AutoCAD vanzelf op de juiste laag en krijgen punten het juiste symbool. Van elke lijn en elk blok in de tekening kunt u naderhand de originele meetregel in het veldboek bekijken en eventuele fouten herstellen. Ook zeer geschikt voor het genereren van uitzetgegevens en gevelaanzichten.

GeOpus kan volledig geintegreerd werken vanuit AutoCAD, maar is tegen een beperkte meerprijs ook leverbaar met een alternatief CAD-programma dat (net als GstarCAD) veel lijkt op AutoCAD. AutoCAD-kennis is vrijwel niet nodig voor het genereren van de landmeetkundige tekeningen. Hiermee voorziet GeOpus in een zeer betaalbare manier om uw inmeting als DWG-bestand op te leveren.

Naast het genereren van de inmeettekeningen, kunt u met GeOpus ook gevelarceringen, huisnummers, hoogtelijnen en dwars- en langsprofielen genereren, inhoudsberekeningen maken tussen twee metingen en uitzetgegevens genereren voor de maatvoering.

Digitaal terreinmodel (DTM) van GeOpus DTM
Rioleringsprofiel, gemaakt met GeOpus Riolering

Nieuws rond GeOpus


WAARSCHUWING! GeOpus heeft niets te maken met GstarCAD
14/12/10 Door de domeinnaam www.gstarcad.be te koppelen aan www.geopus.be wekt GeOpus bvba ten onrechte de suggestie iets met GstarCAD te maken te hebben. Dit is echter niet het geval. We weten niet wat GeOpus bvba beweegt om deze verwarring in stand te houden ...


IDEOMA gestopt met GeOpus
18/2/10 Met ingang van dit jaar zijn wij gestopt met de actieve verkoop van GeOpus, welke altijd al gedeeltelijk vanuit Begië gebeurde. Voor vragen over GeOpus en voor eventuele updates kunt u voortaan het best rechtstreeks contact opnemen met GeOpus BVBA in Tessenderloo, België, Telefoon 0032-13-290640: www.geopus.be. De website www.geopus.nl wordt z.s.m. overgedragen aan GeOpus BVBA en hebben we op verzoek van GeOpus vandaag uit de lucht gehaald.

IDEOMA blijft u met plezier bedienen van overige landmeetkundige tools, ook als daarvoor maatwerk nodig is.


GeOpus, het alternatief in terreinmodellen
17/9/01 Wellicht denkt u dat er een spelfout is gemaakt in het woord GeOpus in bovenstaand kopje maar niets is minder waar. Sterker nog, u spreekt het uit zoals het er echt staat, dus met het accent op de O. De naam is echt GeOpus en het is de nieuwe modulaire applicatie voor landmeten en civiele techniek, maar dit keer ZONDER moeilijke bewerkingen of functies. GeOpus beschikt over de volgende vijf modules:
 • GeOpus Gegevensverwerking
  Conversie van ruwe databestanden (o.a. LEICA/ WILD, TOPCON, ZEISS, SOKKIA en NIKON) naar tekeningen, inclusief vereffening van veelhoeken.
 • Geopus Profielen
  Automatisch genereren van langs- en dwarsprofielen op basis van 2D/3D-terreingegevens of een Digitaal Terrein Model (DTM).
 • Geopus DTM
  Snel en eenvoudig genereren van digitale terreinmodellen, bijv. t.o.v. een NAP-hoogte. Inclusief bepalen van hoogtelijnen en berekenen van hoeveelheden.
 • GeOpus Riolering
  Snel en eenvoudig uittekenen van collector- en rioleringswerken inclusief lengteprofielen.
 • GeOpus Wegontwerp
  Voor het ontwerpen van wegtracés. Deze module is op korte termijn beschikbaar.
DTM met hoogtelijnen en grid, gegenereerd met GeOpus DTM
GeOpus werkt ook op AutoCAD LT
Het meest vernieuwende aan GeOpus is dat de applicatie zowel samenwerkt met AutoCAD alswel met AutoCAD LT. Dankzij de GeOpus-Toolkit kunt u GeOpus draaien als applicatie onder AutoCAD LT, waardoor LT de mogelijkheid bezit te werken met ARX, LISP of VBA. Ook commando's als "vpclip", "xclip" en "imageclip" (inclusief het normaal binnenhalen van fotobestanden) wordt met installatie van GeOpus mogelijk binnen AutoCAD LT. Kortom, met de komst van GeOpus is er bijna geen verschil meer tussen AutoCAD en AutoCAD LT.


Klik hier voor de huidige opleidingen en diensten.
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv